![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszytkich!
![]() Od jakiegos czasu mecze sie z systemem zliczania produktow w podkategoriach sklepu internetowego, sprawa wydaje sie z pozoru banalna, ot jedno COUNT ... i po sprawie, jednak system nie dziala tak jak powinien. Mam 2 tabele Kategorie CAT_ID | ID_PARENT | CAT_NAME ... Produkty PR_ID | CATEGORY | PROD_NAME ... i tak na przyklad mamy takie drzewko: - KATEGORIA GLOWNA --- PODKATEGORIA 1 ---- PODKATEGORIA 2 ---- PODKATEGORIA 3 ----- PODKATEGORIA 4 Problem pojawia sie gdy chcemy zliczac produkty w gore, czyli kazda starsza kategoria zawiera sume produktow swoich "dzieci". Wchodzac do kolejnych kategori w sklepie, w nawiasie dobrze by bylo jak by byla podana nie suma produktow tylko w tej kategori ale rowniez we wszystkich pod nia podleglych ... Namieszalem troszke, ale mam nadzieje ze kazdy zrozumie o co mi chodzi ![]() Probowalem napisac funkcje oparta na rekurencji, co zreszta sie udalo, ale ona maluje drzewko takie jak widac wyzej, i niestety suma jest przekazywana w dol a nie w gore :/ z gory dziekuje za pomoc ![]() tomaxs Ten post edytował tomaxs 26.10.2004, 09:01:50 -------------------- ----
tomaxs |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2004 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oo widzisz lemming
![]() jednak search to tez takie przydatne narzedzie na forum ![]() -------------------- Nie rób nic na siłę - weź większy młotek ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:57 |