![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiecie możnaby stworzyć coś w rodzaju Win API , tylko że pod php. Chodzi mi o zbiór funkcji napisanych przez amatorów czy profesionalistów które byłyby pomocne w budowaniu aplikacji w php. Potem taki zbiór możnaby wypuścić jako publikację złożoną. Macie jakieś propozycje? Taka publikacja powinna być rozdzielnoa na klasy, może na pliki? Może macie jakieś własne funkcje które byłyby pomocne? Czekam na propozycje.
Ten post edytował Neotion 11.10.2004, 16:32:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 521 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Neotion @ 2004-10-24 16:55:02) Wszystko spoko ale nie zakładałem tego tematu żeby czytać waszych opinii na temat własnego API tylko żeby ludzie pisali jakie mają fajne przykłady funkcji które przydały by się w pisaniu apliacji (widzieliście kiedyś funkcję konwertującą tablicę do pojedyńczych zmiennych?). Ludziska PRZYKŁADY! Wiecie piszę system portalowy (proszę bez komentarzy: "po co?", "to już było" itd.) i przydała by się szybka i dynamiczna biblioteka API. 1) Szybkiej i dynamicznej biblioteki API nie stworzysz, biorąc od każdego jakieś przykłady funkcji które kiedyś mu się przydały. Stworzysz straszny śmietnik który do niczego się nie nadaje. 2) Dlaczego zaraz funkcji? Jak dla mnie dobre API nie składa się z funkcji tylko z klas. 3) Ciekawe co w ogóle rozumiesz przez "szybkie i dynamiczne", i co w ogóle chcesz osiągnąć... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 20:39 |