![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie zaczynam pisać jajko dla systemu aukcyjnego. Jestem świadom tego, że serwis będzie obciążony i dlatego chcę możliwie najlepiej rozwiązać kwestię jądra. Przy wcześniejszych projektach używałem silnika napisanego strukturalnie podpartego smarty.
Chcę stworzyć główną klasę 'VenteSystem', która będzie odpowiedzialna za połączenie z bazą danych oraz załadowanie error handlera i smarty. Jej kod wygląda tak:
Teraz w kodzie strony głównej mam
Kod klasy auction wygląda tak:
Całość (oprócz administracji) będzie obsługiwana przez stronę główną przy użyciu mod_rewrite. Serwer jest tak skonfigurowany, że url powinen być w postaci: vente.pl/wyraz/liczba[/dodatkowe parametry]. Nie jestem pewien czy takie rozwiązanie jest poprawne. Oczywiście nie byłoby problemu z przerobieniem switch na if( file_exists() ), dodania. Czy wszystko ma realizować jądro. Czekam na Wasze opinie i rady, za każdą będę wdzięczny. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlatego mnie wkurza to forum - są odpowiedzi, czasami nawet dużo, ale 0 konkretów. Pytam o opinie i rady. Dostaje w odpowiedzi switchom wielkim nie i skierowanie do MVC, przedstawiam kod oparty o wcześniej wspomiany wzorzec i co dostaje w odpowiedzi.. ? Jak narazie "Ja to troszkę inaczej skonstruowałem." (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/dry.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 16:00 |