![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Mam do rozwiązania pewien problem:
Dysponując czytnikiem kodów kreskowych napisać aplikację reagującą na aktywność czytnika i zapisującą kod i inne dane w bazie. Oczywiście jedynym zmartwieniem dla mnie jest przechwycenie z poziomu php (najlepiej w przeglądarce) sekwencjio znaków wypisanych z klawiatury (czytnik kresek jest wpięty równolegle z klawiaturą i generuje cyfry na stdin - tyle informacji a razie mam). Odczyt powinien się odbywac oczywiście bez ingerencji uzytkownika. Pytanie: Gdzie i co poczytać o tym? Dajcie mi lekturkę do obiadu, jeśli macie coś pod ręką. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja wymyśliłem coś innego ... żeby sentinel siedział w Iframe w formularzu portiera i bylby poprostu niewidoczny ... chodzi mi o to ze wtedy mozesz zrobic formularz do ktorego moze on zapisywac sekwencje ... dodatkowo napisałeś, że jest możliwość zaprogramowania znaku ASCII od jakiego zacznie się sekwencja więc trzeba go tak ustawić żeby nawet pomiędzy naciśnięciami klawiszy jak wpadnie sekwencja rozpoczęta znakiem ASCII a zakończona enterem o długości 15 znaków, to żeby to przechwycił form w iframe
PS. Nie wiem czy dobrze myślę ale jestem trochę chory i mam spowolnione procesy myślowe |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 16:05 |