![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat ten został założony po to abyście wyrazili w nim swoje oczekiwania, pomysły i sugestie dotyczące powstającego nowego php.pl.
Każdy post będzie dla nas ważny dlatego prosze o znalezienie chwilki czasu i napisaniu tego co chcecie widzieć w php.pl vol. 2 Jezeli chcesz sie skontaktowac z nami to zapraszam pod ten adres: http://php.pl/index.php/phppl/content/view/full/146 gdzie dowiecie sie, ktora osoba za co odpowiada. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2004 Skąd: Piaseczno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W prawdzie od jakiegoś czasu bywam na forum dużo rzadziej niż kiedyś chciałem poprzeć jedną inicjatywę, na którą trafiłem pobieżnie przeglądając posty:
Cytat 1. takiej opcji jak było we wcześniejszej wersji forum: pomógł! Myślę, że to był świetny posmysł, nie wiem czemu z niego zrezygnowaliście. Poza tym dodam od siebie, że od momentu premiery php.pl przeglądam od czasu d czasu dział "Książki i prasa" w poszukiwaniu paru słów o jakiś ciekawych pozcjach (np. o pojektowaniu obiektowym w php) i... od premiery w tym dziale nie pojawił się żaden element. Ani jedna informacja:/ A szkoda bo bardzo chciałbym poznać opnie profesjonalistów, jakimi nieątpliwie jesteście na temat książek. Jestem również za wykorzystaniem całej przestrzeni ekranu. -> Czytelność i użyteczność. (już teraz brakuje miejsca na zakłądki typu "Ostatnie artykuły" etc..) A takie "snapshoty" są naprawde wygodne. Jeśli chodzi o wspólne logowanie to myśle, że ważniejsza narazie jest poprawa takich elementów jak czytelność, użyteczność i treść strony a napewno 'upublicznienie' jej nie pomoże Wam w tym. Co do wysyłania artykułów myśle, ze opcja e-mail jest jak najbardziej sprawna? Żeby nie być ogólnikowym to: ->Linki wyglądają identycznie jak nagłówki (dopiero jak się najedzie myszką to widać róznicę, sprawdzanie co jest linkiem a co 'tylko' nagłówkiem jest męczące). -> proponuję zachować spójność, co do wyglądu takich elementów jak własnie linki czy nagłówki. To ułatwia nawigacje. A np. w kolumnie po lewej (na forum, php classes) linki wyglądaja inaczej niz na reszcie strony. Za to galeria kodów:) Pozdrawiam, rmn. Ten post edytował rmn 18.10.2004, 22:49:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 08:37 |