![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2003 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
mam taka dziwna akcje rejestracja użytkownika poprzez formularz wpisuje do bazy danych hasło zakodowane md5 jako :xxxxxxxx z kolei logowanie użytkownika wprowadzone hasło koduje przez md5 jako: yyyyyyyy. czy ktoś może mi powiedzieć co jest nie tak? z góry dzięki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2003 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
formularz logowania:
---------------------------- <?php echo " TUTAJ FORMULARZ Z LOGIN I PASS"; if($akcja==zaloguj){ $pwd=md5($pass); echo $pwd; -wyświetla xxxxxxx include ("conn.php"); $logowanie = " SELECT pass FROM pmx_users WHERE login='$loginame'"; $wynik_log = mysql_query($logowanie); $znaleziono = mysql_num_rows($wynik_log); if ($znaleziono==0) { echo "Użytkownik o podanej nazwie nie istnieje.Jeżeli chcesz się zarejestrować, kliknij <a HREF=rejestracja.php>tutaj</A>"; } else { $passcheck = mysql_fetch_array($wynik_log); if($passcheck[0] == $pwd) { session_register("loginame"); session_register("passcheck"); echo "<meta http-equiv='refresh' content='0; url=main.php'>"; }else { echo "Podałeś nieprawidłowe hasło, spróbuj ponownie lub skorzystaj z przesłania hałsa na adres e-mail."; } } } } ?> dodawanie użytkownika: <? echo "TU FORMULARZ Z IMIE, NAZWISKO, LOGIN I PASSWORD"; $passcode=md5($pass); include("conn.php"); //zapytanko do wstawienia usera $adduser = " INSERT INTO pmx_users (`id_usera`, `imie`, `nazwisko`, `pesel`, `telefon`, `gsm`, `email`, `login`, `pass`) VALUES ('', '".$imie."', '".$nazwisko."', '".$pesel."', '".$telefon."', '".$gsm."', '".$email.", '".$login."', '".$passcode."')"; $useradded = mysql_query($adduser); echo $adduser; - zwraca m.in jako $passcode yyyy ?> Mam nadzieje, że teraz jest juz w miare jasne jak to wygląda. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 13:35 |