Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Wortal..., ale o co chodzi???
bregovic

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Do tej pory nie chcialo mi sie o tym pisac, bo mi to nie przeszkadzalo, ale dzis mi to przeszkodzilo wiec:

Czy nad naszym wortalem nikt nie pracuje? Nie pisze tego zeby kogokolwiek obrazic, bron boze. Chodzi mi tylko o to ze jest tu tyle bledow ze az sie plakac chce. Mowicie ze wszystko sie zmieni wraz z wdrozeniem v2, w co goraco wieze, ale dloaczego wprowadzacie w miedzyczasie jakies zmiany-koszmarki?

Chcialem skomentowac artykul-tlumaczenie (http://php.pl/index.php/phppl/t_umaczenia/phpgacl/) a system mi pisze ze sie musze zalogowac (!). Nie wiem o co wlasciwie chodzi, ale jest przycisk 'dodaj' wiec dodaje sie jako uzytkownika, powracam na strone, loguje sie a ten mi mowi ze 'Wstęp wzbroniony' i w dodatku pierdzieli cos o jakim kernelu.

Ja rozumiem ze nasz wspolny wortal ma byc wortalem dla programistow, ale to kurde nie znaczy ze ma byc nieuzyteczny!

I takich numerow jest wiecej. Wystarczy sprobowac przeczytac jakikolwiek artykul. Wchodzisz na strone arta, np tego, i jest tam jakis wstep. Ale nie ma przycisku dalej, do nastepnej czesci artykulu... A! A dole jest lista... Podstron? Podstron artykulu? Chyba raczej sekcji czy...?

Boze, przecierz to chyba nie jest trudne, zrobic wortal ktory daje uzytkownikom mozliwosc uzytkowania go? A moze sie myle? A moze brakuje wam rak do roboty? Jesli tak, to z checia wam pomoge, byleby tylko php.pl, wortal ktory lubie, i w ktorym tkwi ogromy potencjal nie zszedl jak stara kobyla z braku owsa.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Luke

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
artykul-tlumaczenie (http://php.pl/index.php/phppl/t_umaczenia/phpgacl/) a system mi pisze ze sie musze zalogowac (!)

Całe to zdarzenie było najzwyklejszym błędem, który gdzieś tam się zaplątał (zdarza się). Swój komentarz do artykułu/tłumaczenia, możesz napisać w odpowiednim miejscu na forum, gdzie przeczyta go większa ilość użytkowników.

Wszystkie zmiany, które zostały wprowadzone mają poniekąd charakter „testowy”. Dlaczego? Ponieważ, znając teraz opinie/zachowania użytkowników, będzie nam łatwiej tworzyć całą nawigację, system komentarzy dla całego wortalu, etc. Już wiemy z czego zrezygnować, a co dodać.

Dziwi mnie tylko tak mała ilość wyrażonych opinii? Nie wiem z czego to wynika? Może dlatego, że większości osób nie przeszkadza obecna struktura wortalu? Może dlatego, że wortal w większym stopniu spełnia ich oczekiwania? Daje do myślenia?

Wortal vol 2 nie ujrzy światła dziennego, dopóty dopóki wszystko nie będzie zapięte na „ostatni guzik”. Zdaję sobie sprawę z braków w funkcjonalności w obecnym wortalu jednak nie będziemy teraz przebudowywać obecnej struktury i tracić czasu, który możemy poświęcić na rozwój nowego serwisu.

I jeszcze jedno, najważniejsze! Żadna z wyrażonych opinii nie była poparta przykładem.
Miast tego mamy tylko odpowiedzi w stylu: „Nie podoba mi się to i tamto i jeszcze to, a to źle działa, a to jest do d....” Widzisz gdzieś tutaj konkretną propozycję zmiany? To bardzo wygodna forma wypowiedzi bo nie zmusza do myślenia.

Dlaczego zdecydowana większość wypowiedzi nie jest skonstruowana w ten sposób? „Proponuję zmienić nawigację i sposób prezentacji treści dla działu Artykuły. Każdy artykuł powinien być podzielony na podstrony, z nawigacją <<poprzednia strona | następna strona>>. Przy każdym artykule powinna się znaleźć w widocznym miejscu lista (wypunktowana) z tematami kolejnych podstrony w formie linków ... przykład użycia i wykorzystania znajduje się pod adresem www.xxxx.com” To niebyło trudne, prawda?

Doświadczenie, które zdobyliśmy na pewno wykorzystamy, teraz mamy praktycznie nieograniczone możliwości w sposobie prezentowania treści w eZ publish.

A wygląd? Ładna strona to użyteczna strona, php.pl vol 2 na pewno takie będzie.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.12.2025 - 23:18