![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym wywołać klasę z nie określoną ilością argumentów (po przecinku:P), ale nie znalazłem żadnej funkcji, która by to zrobiła. Zrobiłem więc coś takiego:
...ale to ^ mi się za bardzo nie podoba. Czy da się to jakoś krócej zrobić?? |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ignition a moze bys posiedzial dluzej z karteczka i olowkiem i przemyslal budowe klas ?
Ni cholery nie zrozumialem z twoich pierwszych wypowiedzi. Zawsze masz do dyspozycji eval, mozesz do wszystkich klas agrumenty przekazac w tablicy. mozesz wywolac klase bez argumentow, pozniej wykonaj metody do odpowiedniej konfiguracji. Metod jest wiele. a tak wogole, dlaczego konstruktor klasy wykonywanej nie ma wiedziec jakie argumenty wpisales przy wywolywaniu ? Chyba ze ja zle rozumuje. Napisales ze zewnetrzna klasa ma wiedziec ile jest argumentow, ale wewnetrzna nie ma sobie tego wykrywac. Wiec po cholere przekazujesz jej argumenty jak o nich wiedziec nie ma ? Wytlumacz jakos logicznie co ty wogole chcesz ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 17:49 |