![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
od kilku dni noszę się z zamiarem instlacji linuxa, jednak nie moge znaleźć w sobie dość argumentó aby się przekonać Pobawiłem się już knoppixem ale to mi nie wystarczy, sęk w tym że główną argumentacją linuksowców jest jego stabilność, ja mam swojego xp od grudnia zeszłęgo roku bez anijednej zwieszki, więc też raczej stabilny jest Sęk również w tym że pod linuksem bez wine ( a używanie wine przy 256 ram nie wygląda kolorowonie rusze 3/4 rzeczy których używam teraz ( programy graf [gimp mi się nie uśmiecha], MSSQL, 2 gierki ) Martwi mnei też mało miejsca na hdd, mogę na linucha przeznaczyć *góra* 10 gb. Jeśli już zdecyduję się na linuksa to którego ? Mam pod ręka redhata, mandrake'a i lycorisa Podsumowująć, nie narzekam na swojego win xp, ale jestem ciekaw linuxa Ktoś mnie przekona że warto w tym się babrać ? pozdrawiam, fiszol |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam 5GB przeznaczone na windowsa xp, a 75GB na LINUXa AUROXa 9.4. Oczywiście windows jest mi potrzebny tylko po to, że jakby niektóre programy działały tylko pod wina, żebym mógł je odpalić. Tak poza tym, to cały czas spędzam na LINUXie. Też pracowałem długo przedtem na winie, ale kiedy raz spróbowałem LINUXa, nie chciało mi się wracać do niestabilności (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 22:08 |