![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przyklady:
1)
2)
macie inne? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może nie trafiony będzie to temat. Ale mnie rozwala to, że chcą zrobić php obiektowo.
Co Ci przychodzi z obiektówki kiedy program napsiany obiektowo działa Ci góra kilka sekund a potem wszystko jego jest kasowane. Tworzenie rzeczy obiektowych polega na tym, że coś jest cały czas uruchomione a poszczególne elementy są łądowane i kasowane kiedy przychodzi na to pora. Oczywiście php można także użyć do bardziej zaawansowanych celów ale to jest tylko sztuka dla sztuki i brak profesjonalizmu. A wracajac do sprawy php to na mój gust bardziej powinni się skupić na roższerzeniu możliwości zabezpieczania danych w CMS'ach (tak aby było można ograncizać dostęp plikom ładowanym jako moduły do pewnych danych) niż dodawać sztucznie obiektówkę - rozumiem, że chcą się popisać itp. ale php zdobył świat tym, że był łatwy - robienie obiektówki w php to jak rąbanie w wielki baobab toporem obusiecznym aby uzyskać wykałaczkę. Oczywiście mogę się mylić ale na mój gust jeśli chce sie coś profesjonalnie obiektowo zrobić to lepiej skorzystać z innych narzędzi Pozdrawiam, ps: sorry za taki OT |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 15:23 |