![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam zamiar napisać własne forum:
1.Od czego zacząć?jakie bazy danych utworzyć i ile? 2.Korzystać z $_GET czy sesji? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
wracam do tego tematu - swoje forum juz dość rozwinąłem , a deser zostawiłem na koniec - czyli wyświetlanie nowych postów ...
Jak miała by wyglądać ta tabela w mysql'u? ja robię tak:
Ale zastanawiam się nad robienie na odwrót, ponieważ teraz jak ktoś przeczyta post'a to usunie się z bazy zapis, że ktoś go czytał. Jednak mniej miejsca chyba zajmie jak będe zapisywał to że ktoś przeczytał. ale z drugiej strony jak zrobie opcje "odznacz wszystkie jako przeczytane" to będę musiał zapisać wszystkie topici, a wygodniej było by je usunąć... *** Mam kolejny pomysł co to post_tracker'a . Mianowicie można dodać do tabeli z topicami (u mnie forum_topic) pole ost_data_odp oraz czek_new_post i porównać ost_data_odp z aktualną datą jeśli jest np. różnica większa niż 2 tygodnie wtedy ustawić w czek_new_post jako przeczytane (np. value=1) i wtedy opróżnić tabele post_tracker (u mnie new_post) a jak pojawi się wypowiedź nowsza wtedy uaktualnić tabele post_tracker. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 21:45 |