![]() |
![]() |
-Gość_kuba- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam jakis tam plik, w ktorym mam link odnoszacy sie do strony wyloguj.php.
po kliknieciu tego linka, wyloguj.php powinno od razu mnie przeniesc do plan.php - bynajmniej tak bym chcial, ale nie dziala. w wyloguj.php mam taki kod:
dziala dopiero po kliknieciu 'odswiez'. jak to poprawic? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam podobny problem, dlatego nie zakładałem nowego tematu.
Napisałem prosty system newsowy z możliwością komentowania oparty o bazę mysql. Chciałbym, by po wysłaniu komentarza z formularza do bazy strona odświerzyła się, by automatycznie można było zobaczyć napisany komentarz. (F5 powoduje, że komentarz ten zapisuje się do bazy jeszcze raz). Próbowałem użyć proponowanej funkcji header("Location: "), jednak mam problem z poprawnym jej użyciem. Cytat header() może być wywoływana jedynie do momentu nim zostanie wysłana jakakolwiek treść, tzn. znaczniki HTML, puste linie lub wynik pracy php Tymczasem przecież ja wysyłam wcześniej na stronę formularz.Cytat można użyć buforowania wyjścia aby ominąć ten problem. Wszystko, co skrypt wyśle do przeglądarki zostanie zatrzymane na serwerze do momentu, kiedy pojawi się instrukcja wysłania danych. Można to zrobić za pomocą funkcji ob_start() i ob_end_flush() Nie bardzo jednak wiem jak się do tego zabrać.Będę wdzięczny za jakieś wskazówki. Za wskazówkę typu "Odsyłam do wyszukiwarki" serdecznie dziękuję. Za strony w języku innym niż polski również (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 05:01 |