![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak mam zrobic "podwojne includowanie" zeby bylo tak, ze wchodze w artykoly(index.php?id=art) i klikam pierwszy to zeby sie on wyswietlil? Czy moze jest nie potrzebne podwojne includowanie i mam w glownym pliku zaincludowac?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok! One script coming up!
Może nie jest on arcydziełem programowania w php ale przynajmniej jest bardzo skuteczny.
katalogi: contet <- w nim trzymasz pliki strony, które mają byc includowane. content/inny_folder <- katalog "działowy", możesz mieć ich ile dusza zapragnie, pomogą utrzymać porządek kiedy plików będzie więcej. Załóżmy teraz, że nawy plików w katalogach "content" i "inny_folder" to cyfry i mają rozszerzenie .php. Do pliku w pierwszym katalogu odwołujesz sie tak ?id=1, ?id=2 itp. (id=1 <- dołacz plik 1.php z katalogu "content") Do drugiego tak ?go=inny_folder&id=1. (go=inny_folder&id=1 <- dołącz plik 1.php katalogu "content/inny_folder") Jeśli skrypt nie znajdzie żądanego pliku będzie próbował dołaczyć plik 1.php z katalogu "content", jeśli natomiast nie znajdzie takiego pliku wyświetki stosowny komunikat. Wszystkie nazwy katalogów oraz zmiennych są umowne i oczywiście mogą być zmienione na inne. Ten post edytował hi-Res 28.09.2004, 00:41:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 00:51 |