![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Pikutkowo Dolne (albo górne) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem. Chciałbym zmienić język programowania mojej strony (www.kreskasmiechu.prv.pl) na php ze względu na funkcję 'include' . Dotychczas używałem funkcji 'iframe' w html, ale widzę, że ma ona ograniczone możliwości w stosunku do include. Pościągałem różne kursy, gotowce, szbalony. Zacząłem zmieniać moją stronę, postępowałem zgodnie z kursami oraz tematami z forum, a tu ani be, ani me. Po prostu uruchamiam stronę (z dysku!) a tam tylko to co jest na tej stronie, nic nie zostało wczytane za pomocą funkcji 'include'. Oglądałem różne strony w necie z wykorzystaniem tej funkcji, wszystko działa. Tylko u mnie z dysku nie chce!!!! Instalowałem u siebie php 4.2.3 , później 4.3.1 , ale to nic mi nie daje!!!! Domyślam się, że trzeba coś zrobić aby ten plik z include odwoływał się do jakiegoś pliku który zainstalowałem, ale nic dokładnie nie wiem! Pomożecie? Wiem, że pewnie mnie wyśmiejecie bo to zwykłe banały, ale niestety dla mnie czarna magia! :oops:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Pikutkowo Dolne (albo górne) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zrobiłem sobie konto na friko ii myślę, że tam by wszystko działalo tylko u mnie coś nie tak jest. Zainstalowałem php 4.3.1 . Ale nie instalowałem, MySQL. Co do wypowiedzi DeyV'a (nie wiem jak to się odmienia) to właśnie ściągam to coś z pierwszego podanego przez niego adresu. Ma to jednak trochę MB... a ja nie mam stałego łącza! Jakoś to przegryzę, ale napisz już co mam zrobić jak ściągnę tamto. Ściągam już ten 30 megabajtowy plik, ale zanim się ściągnie to może mi wytłumacz wszystko? Jestem pewien że DeyV potrafiłby mi wytłumaczyć wszystko od instalacji do poprawnego zrobienia skryptu. Napisz jeszcze czy dobrze myślałem z tym include_patch, bo ja nic takiego nie mam!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 20:26 |