![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Wroclaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co jest nieprawidlowego w ponizszych kodach ?
if( !isset( $name ) || !isset( $rozm ) ) $source = ImageCreateFromJPEG( $name ); Dodam, ze raczej chyba nie chodzi o zmienne name, rozm, ktore sa przekazywane z innego skryptu (mam wlaczone globalne). Z gory dziekuje za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Ciekawe. U mniew oba przykłady działają bezbłędnie.
Utworzyłem osobne pliki zawierajace ten kod, i jest OK. Pierwszy przekwieowywuje do pliku index.php a drugi - tworzy czarny prostokąt o wielkości podanego pliku zmienjszony o $rozm razy. W podanym przez Ciebie kodzie brakowało jedynie nawiasu w linie 14 ![]() Mój, działający, plik:[php:1:6ec0af7d1c]<? $name = '1.jpg'; $rozm = 1; // $rozm $nr $name header ("Content-type: image/jpeg"); // header ("Cache-Control: no-cache, must-revalidate"); $source = ImageCreateFromJPEG( $name ); $sx = imageSX( $source ); $sy = imageSY( $source ); $dx = floor( $sx/$rozm ); $dy = floor( $sy/$rozm ); $dest = imageCreate( $dx, $dy ); if( $nr<$rozm*$rozm ) { $x = ($nr % $rozm) * $dx; $y = (floor( $nr/$rozm )) * $dy; imageCopyResized( $dest, $source, 0, 0, $x, $y, $dx, $dy, $dx, $dy ); } else { $red = imageColorAllocate( $dest, 255, 0, 0 ); imageFill( $dest, 0, 0, $red ); } imageJPEG( $dest ); ?>[/php:1:6ec0af7d1c] -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:12 |