![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na co powinienem zwrócić uwagę, pisząc testy w PHPUnit? Co powinienem testować, a czego nie?
Napisałem kiedyś taki test kontrolera w Symfony. Jak przetestować klikanie w linki bez Symfony? Przeglądam pisanie testów w PHPUnit i nie widzę przykładów, jak to zrobić. Podpowiedzcie mi, co powinienem przetestować w mojej aplikacji... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co mam zrobić, aby móc użyć tej metody? W dokumentacji Panther'a napisali, że można użyć dowolnej "PHPUnit Assertion", ale u mnie nie są dostępne... A klasa TestCase jest abstrakcyjna. Nie mogę utworzyć obiektu klasy TestCase, a przy tym - o ile dobrze pamiętam - PHP pozwala rozszerzać maksymalnie jedną klasę. Da się jakoś użyć "extends" dla klas "PantherTestCase" i "TestCase" jednocześnie? A może brakuje mi jakichś bibliotek i dlatego nie działa? Jestem w kłopocie... (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował eerie 19.03.2025, 18:12:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 16:02 |