Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Prosty i ultra lekki PHP Framework
eerie

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Od 2015 r. uczę się programować obiektowo w PHP. Przez ten czas napisałem kilka własnych aplikacji. Ostatnią pod koniec 2024 r. Gdy ją skończyłem, doszedłem do wniosku, iż na jej podstawie mogę utworzyć własny PHP Framework. Stworzyłem go w dwa dni i jest bardzo prosto napisany. Tak prosto, że trochę wstydzę się go pokazywać do oceny. Nadaje się do tworzenia ultra lekkich stron i prostych Systemów Zarządzania Treścią. Wszystkie najważniejsze pliki znajdują się w "src/Core". Framework jest oparty na architekturze SOA (architektura zorientowana na usługi). Budowa systemu katalogów przypomina Symfony, na którym się wzorowałem. Bez problemu da się w nim instalować biblioteki przy użyciu Composer'a. Prosiłbym o ocenę... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
nospor

Grupa: Moderatorzy

Cytat
Mój problem jest taki, że za bardzo nie wiem, gdzie te interfejsy powinienem użyć.

Chociazby dla klas Database czy Email, lub innych podobnych.

Cytat
Testy to wymóg konieczny? Nie może być aplikacja bez testów?

Wszystko moze byc, nawet postawic dom/budynek bez porzadnego nadzoru. Tylko potem placz i zgrzytanie zebow (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Tez kiedys podchodzilem do tematu: a po grzyba mi testy. Przeciez widze ze dziala. Na szczescie praca nad porzadnymi i rozbudowanymi projektami zweryfikowala moje podejscie do testow (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 6.11.2025 - 17:21