![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 577 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeinstalowałem środowisko localhost na nowsze PHP 8.2 (w XAMPP wygodniej iż tworzyć dla każdego projekciku Dockery), tyle że nie sposób uruchomić instalacji Laravel.
Instalacja Laravel była bezproblemowa, po przeinstalowaniu na nowsze nie działa? Wyświetla błąd: In CurlDownloader.php line 371: curl error 60 while downloading https://repo.packagist.org/packages.json: SSL certificate problem: unable to get local issuer certificate Na starym certyfikacie leciało, po przeinstalowaniu zasadzka (najnowsze Laravel ma jakieś dodatkowe zabezpieczenia, o co chodzi). Kto ma pomysł, wie co z tym certyfikatem i instalacją na localhost? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ja nie uzywam WSL. Mowie co widzialem.
jak jestes w konsoli i wklepiesz komende "wsl" to wtedy wchodzisz jakby na linuxa. no i wtedy twoja partycja linuxowa to / i idziesz sobie do /var/www/projects i tam masz wszystko. Nie wiem skad u ciebie sie wzielo \\wsl.localhost\docker-desktop\projects Cytat No i zawsze ryzyko że jak sobie wywalisz distro to tracisz wszystkie pliki. Jak wywalisz windowsa to tez tracisz pliki (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) No ale przeciez pliki przechodza przez GIT/GITLAB/GITHUB tak? wiec to wszystko jest bezpieczne przeciez. Jak stracisz dysk/sformatujesz czy cokolwiek to robisz git clone i masz wszystko spowrotem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 06:13 |