![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 328 Pomógł: 3 Dołączył: 10.07.2016 Skąd: UK-raine Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej wszystkim,
Pomocy, nawet "GiePeTto" sobie nie radzi. Jakiś czas temu napisałem skrypt który sprawdza maile (raporty dmarc), jeśli raport zapisany jest w formacie gz, wszystko śmiga jak należy, zbiera mi raporty, zapisuje, przetwarza itd. Gorzej, że ostatnio zacząłem dostawać raporty w zipach. Zmodyfikowałem kod, żeby wykrywał zip, gz i xml gdyby taki się pojawił. Niestety nie chce mi nic poza gz zapisywać i nie widzę nigdzie dlaczego.
Sprawdzam pliki czy już wcześniej były zapisane, żeby w bazie nie powielać wpisów w kolejnym kroku analizuję raporty na potrzeby statystyki. I wszystko działa super ale kurcze tylko z plikami gz ..... Nie słyszałem, żeby były jakieś ograniczenia w tej kwestii. Pomóżcie. Pozdrówka Ten post edytował phpamator 22.08.2024, 12:52:08 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Mowisz o tym kodzie
if (in_array($fileExtension, ['gz', 'xml', 'zip'])) { if (!isFileProcessed($pdo, $filename)) { $message = imap_fetchbody($inbox, $emailNumber, $i + 1); if ($part->encoding == 3) { $message = base64_decode($message); } elseif ($part->encoding == 4) { $message = quoted_printable_decode($message); } echo 'Processed attachment: ' . $filename . "\n"; $filePath = 'reports/' . $filename; file_put_contents($filePath, $message); } else { echo 'Attachment already processed: ' . $filename . '<br>'; } } ? Jesli tak to masz tam dolownie kilka linijek. Zrob var_dumpa po kazdej z nich i patrz na ktorym etapie sie wychrzania |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 14:38 |