![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 577 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak obliczyć medianę w JavaScript?
Jest takie zadanie: https://dbm.org.pl/__TESTY/test-1.htm Kto wie jak się to robi w JS i dla przykładu wyznaczy medianę wydatków, o co chodzi z food, fuel w expenses? Ten post edytował Malinaa 17.07.2024, 12:40:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Podany link jest trefny, sprawdzałem godzinę temu dla różnych dat i oszukuje. Podany tam przyklad function firstSunday(month, year) { let tempDate = new Date(); tempDate.setHours(0,0,0,0); // first SUNDAY of april tempDate.setMonth(month); tempDate.setYear(year); tempDate.setDate(1); let day = tempDate.getDay(); let toNextSun = day !== 0 ? 7 - day : 0; tempDate.setDate(tempDate.getDate() + toNextSun); return tempDate.toDateString(); } jest jak najbardziej ok, musisz tylko pamietac ze miesiace w js liczy sie od zera, jak chcesz pazdziernik to masz wywolywac to tak firstSunday(9, 2023) a jak wrzesien to tak firstSunday(8, 2023) a jak styczen to tak firstSunday(0, 2023) Tak wiem, pojebane (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Cytat Wygląda, że w JS zajmie mi to więcej czasu i pewnie cały dzień będę się odmładzał, albo po prostu pójdę na basen. no tak szczewrze powiedziawszy to jest jedno z tych zadan na jedna godzine. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 02:09 |