![]() |
![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem rozwiązałem tak że odinstalowałem Xamppa z PHP 8.
Zainstalowałem PHP z wersją 7.1.3 Następnie zainstalowałem composera 2.2 bo działa na wersji 7 PHP Później wszystko już zadziałało i odpala mi się projekt. Chciałem Was prosić o podpowiedź jak się zabrać teraz za podnoszenie swojego projektu z Symfony 4.4 na Symfony 7 lub z Symfony 6 na razie a następnie z 6 na 7 bo wolałbym mieć najnowszą obecnie wspieraną. Jaką kolejność obrać ? Czy taką: 1) Zainstalować najnowszego Xamppa z wersją 8 PHP , 2) Zainstalować najnowszego Composera 3) Dokonać zmian w composer.json ? PS. Nie wiem niestety co zmienić w composer.json . Próbowałem zmienić w composer.json wersję Symfony i PHP ale to chyba nie starczy bo wykonując composer update niestety co chwilę się wysypuje na moich zależnościach że coś jest w za niskiej wersji albo w za wysokiej itd. Mam całą listę tego co nie pasuje i teraz przejście tego po kolei to jakaś masakra. Czemu composer update nie załatwi mi tego tak że pobierze najnowsze wersje i już tylko sam muszę mu wskazywać ? Przecież to nie może tak działać. O co chodzi z tym Rectorem? Jak się za niego zabrać przy podnoszeniu z 4.4 na 7 ? Dzięki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 07:30 |