![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 577 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
chciałbym wykonać testowanie rejestracji i logowania w Symfony. Symfony -> w katalogu tests/Controller/ utworzyłem plik SecurityControllerTest.php (test logowania), gdzie chciałbym uzupełnic formularz danymi i zalogować użytkownika, następnie sprawdzić, czy jest zalogowany. Napisałem taki kod, ale ciągle sypie errorami (coś tu rzeźbię)?
Mam prośbę o pomoc w wykonaniu testowania. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 6 Dołączył: 2.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, ale jak kontrolera nie było tak dalej nie ma.
W końcu jest za to jakiś konkret. Dostajesz info, że adres strony nie zgadza się z adresem przekierowania. Do tego gdzieś tam wcześniej pisałeś, że content robi redirect na /login Pamiętasz to?
możesz zdumpować ten $error to się dowiesz, co to za problem. Mój obecny typ to - nieprawidłowy user /hasło a wynika to stąd, że developujesz na jednej bazie, ale do testów jest odpalana lustrzana baza z sufixem "_test" i w niej tez powinny byc zapisane dane do logowania dla tego usera. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 18:32 |