![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 577 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
chciałbym wykonać testowanie rejestracji i logowania w Symfony. Symfony -> w katalogu tests/Controller/ utworzyłem plik SecurityControllerTest.php (test logowania), gdzie chciałbym uzupełnic formularz danymi i zalogować użytkownika, następnie sprawdzić, czy jest zalogowany. Napisałem taki kod, ale ciągle sypie errorami (coś tu rzeźbię)?
Mam prośbę o pomoc w wykonaniu testowania. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 577 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pokaż Twig i Kontroler dla routa /login? Kontroler <!--Geshi:502619:php--><pre class="php-brief" style="font-family:monospace;"><div class="head">
i sypie błędem: FAILURES! Tests: 1, Assertions: 2, Failures: 1. dd($client->getResponse()->getContent()); daje jakiś wynik przekierowania chyba z vendora <body> Redirecting to <a href="/login">/login</a>.\n </body> i za chiny ten $formLogin nie loguje usera z formularza logowania? Ten post edytował Malinaa 25.09.2023, 14:31:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 02:48 |