![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Zainteresowałem się prostym uploaderem plików stąd. Miałby on wgrywać pliki bez przeładowywania strony. I tutaj pierwsze pytanie - czy można bezkarnie używać pływających ramek - iframe? Pamiętam jak uczyłem się php na początku obecnego wieku, to już wtedy było w książce, żeby raczej odchodzić o używania iframe. Jak to jest obecnie? Ale do rzeczy. W JavaScript ogólnie raczkuję. Ni epotrzafię znaleźć pczyczyny dlaczego nie wykonuje się warunek if (success == 1){ , czyli jest komunikat There was an error during file upload!. index.html:
upload.php:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_FILES zawiera to:
Kod array(1) { ["myfile"]=> array(5) { ["name"]=> string(15) "test.txt" ["type"]=> string(10) "text/plain" ["tmp_name"]=> string(14) "/tmp/phpSSYl8d" ["error"]=> int(0) ["size"]=> int(88172) } } Tutaj chyba wygląda wszystko ok. Natomiast po wywaleniu @ sprzed move_uploaded_file też żadnego błędu nie zwraca, jedynie w konsoli, że nie znaleziono loader.gif, którego po prostu nie stworzyłem jeszcze. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 17:37 |