|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cześć,
utworzyłem wg. dokumentacji Symfony rejestrację użytkownika, teoretycznie całość jest git, ale np. w wiadomości e-mail mam link do potwierdzenia rejestracji konta i ukończenia procesu rejestracji -> zmiana wartości isVerified na true. Kłopot, że w wiadomości jest tu również informacja Link wygaśnie za {{ expiresAt|date('g') }} godzin(y) i to expiresAt ma stosunkowo bardzo krótki czas 1, 2 godziny i link wygasa. 1. Czy można jakoś ustawić expiresAt (lifetime)? Chciałbym na min. 24 godziny, nawet kilka dni. Teoretycznie wszystko śmiga, a weryfikacje kont mam może 30% na liczbę zarejestrowanych userów i maile są podawane prawdziwe, bo bardzo rzadko przyjdzie informacja zwrotna na skrzynkę typu: e-mail nie istnieje. 2. Może dopisać metodę "przypomnienie o weryfikacji" dokończeniu procesu rejestracji i jest już taki przykład pod Easyadmina? 3. Jak funkcjonuje Symfony mailer? Np. $this->emailVerifier->sendEmailConfirmation(); czy jest tu jakieś uwierzytelnianie, SMTP itp. coś co sprawia, że wiadomości trafiają tam gdzie potrzeba, a nie do folderu np. Spam. Coś w tej rejestracji Symfony jest nie za bardzo, że 70% kont nie zostaje zweryfikowana. Kiedy wcześniej na tej samej stronie, miałem rejestrację, którą napisałem w czystym PHP i na 100 rejestracji kilka było niepotwierdzonych (może 5%). Szukam pomysłu jak poprawić tę rejestrację użytkowników Symfony i mam prośbę o informacje na ile kto ma temat ogarnięty. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Też tak myślę, że najwięcej zależy od serwera i konfiguracji, tu też taka ciekawość jak z konfiguracją mailera Symfony.
Kod HTML maila? Raczej nie ma większego znaczenia, tzn. < 10%, ale przy autoresponderze i mailingu każde 5% do sporo. Sprawdziłem też dostarczanie wiadomości na pocztę Gmail, maile dochodzą błyskawicznie, lepiej jak na innych skrzynkach, więc zastanawiające dlaczego masz tu -100% ;( P.S. Mówiąc kolokwialnie, u mnie działa (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) W moim przypadku poprawienie samego lifetime też nie wystarczyło, okazuje się, że subject i content nawet przy rejestracji nie może być "oklepany". Zmieniłem content (treść maila) i wygląda, że po tych kosmetycznych poprawkach (plus lifetime, etc) weryfikacja kont wyraźnie rośnie... Content is King (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Malinaa 14.03.2023, 21:48:35 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 531 Pomógł: 55 Dołączył: 3.01.2016 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%)
|
... więc zastanawiające dlaczego masz tu -100% ;( P.S. Mówiąc kolokwialnie, u mnie działa (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ... ..., DKIM, DMARC, Banner, Revers wszystko mam na tip top ale niestety - ich serwer blokuje na wejściu ;( planuję już wykupić usługę w Google aby można wysyłać do nich e-maile, ale na razie jak znajdę czas przetestuję jeszcze inne konfiguracje vhosta |
|
|
|
Malinaa Symfony rejestracja użytkownika 4.03.2023, 14:52:02
Salvation Wrzuć link do dokumentacji, z której korzystałeś i... 4.03.2023, 15:05:36
Malinaa Rejestracje pisałem kilka lat wstecz, próbuję odna... 4.03.2023, 16:00:55
ohm Jeśli to jest wg tamtego tematu, czyli z użyciem t... 4.03.2023, 18:56:07
Malinaa 1. Przeglądnąłem ten mój kod sprzed kilku lat, coś... 4.03.2023, 21:01:22
LowiczakPL odnośnie dostarczalności poczty to mam wrażenie że... 7.03.2023, 13:30:06
Malinaa Może kłopot z domeną i adresem IP (skąd wysyłasz -... 2.04.2023, 15:12:55 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 27.12.2025 - 21:00 |