![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o sprawdzenie poniższego kodu, niestety dane mi przesyła GETem chociaż mam ustawione POST, no i nie pobiera wartości z input file.
JS:
PHP: ktoś rzuci okiem i napiszę gdzie robię błąd? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To takie sranie w banie... Piszesz, że odnosisz się do ostatniego zdania z mojej odpowiedzi, a słowem o tym wcześniej nie wspomniałeś. Bo mylisz typ przesyłania danych z metodą przesyłania.
Z kolei, jeżeli zrozumiałeś pierwsze zdanie w sposób, w jaki zrozumiałeś, to chyba tutaj trzeba było coś dopowiedzieć (poprawić). Może powinno to wyglądać w ten sposób: "Po pierwsze formularz musi mieć ustawiony prawidłowy enctype. Musi też być odpowiednio zakodowany, abyśmy mogli użyć WebAPI FormData()." I tyle. A Ty po prostu przekręcasz sformułowania. Koledze wysyła dane w $_GET, bo nie ma metody w formularzu ustawionej na POST albo nie ma w ogóle, a jego skrypt się nie wykonuje i następuje przekierowanie na stronę akcji. Ty wyciągasz zdanie z kontekstu wypowiedzi i pomijasz o wiele bardziej istotny ... fakt. Szukasz dziury w całym. A tak na prawdę, to formularz powinien zadziałać prawidłowo nawet wtedy, gdy AJAX nie zadziała, a co za tym idzie musi mieć zarówno ustawiony prawidłowy enctype, jak i odpowiednią method. Taka prawda >< Ten post edytował mortus 15.03.2023, 10:00:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 16:37 |