![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Walczę z kolejnym wymogiem projektu nad którym siedzę. "Logika MySQL powinna być obsługiwana przez obiekty z właściwościami, zamiast bezpośrednich wartości kolumn. Proszę użyć setters i getters aby to osiągnąć oraz nie zapomnieć użyć ich do zapisu i wyświetlania logiki." Póki co to nie użyłem setter/getter. Pokażcie proszę na przykładzie mojego poniższego kodu jak to powinno być zastosowane. Klasa Produkt
Kawałek klasy ProductAdd z metodą wrzucającą do bazy:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ok, ale w takim razie co ma być w ttych warunkach, bo już zgłupiałem:
EDIT: nie no zaraz, nowy obiekt mam tworzyć wewnątrz pierwszego warunku, aco w takim razie w drugim? Tak? Nie no to też bez sensu bo przecież pierwszy warunek nigdy nie będzie spełniony. Tzn zawsze będzie empty. Na końcu musi być tak: $products[$row['sku']] = $product; EDIT2: Na takim czymś stanąłem: I chyba to jest to co ma być bo tablica przypomina ta co była wcześniej, zanim tworzyliśmy tablicę obiektów: Kod Array
( [MBL-0005] => Product Object ( [productId:Product:private] => 399 [productName:Product:private] => Mebel 5 [sku:Product:private] => MBL-0005 [price:Product:private] => 105 [properties:Product:private] => Array ( [0] => Array ( [value] => 95 [label] => Width (cm) ) [1] => Array ( [value] => 125 [label] => Length (cm) ) [2] => Array ( [value] => 65 [label] => Height (cm) ) ) ) [FLM-0004] => Product Object ( [productId:Product:private] => 398 [productName:Product:private] => Film 4 [sku:Product:private] => FLM-0004 [price:Product:private] => 14 [properties:Product:private] => Array ( [0] => Array ( [value] => 654 [label] => Size (MB) ) ) ) [KSK-0004] => Product Object ( [productId:Product:private] => 397 [productName:Product:private] => Ksiazka 4 [sku:Product:private] => KSK-0004 [price:Product:private] => 14 [properties:Product:private] => Array ( [0] => Array ( [value] => 0.4 [label] => Weight (kg) ) ) ) Ten post edytował sadistic_son 13.01.2023, 15:59:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 05:26 |