![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Walczę z kolejnym wymogiem projektu nad którym siedzę. "Logika MySQL powinna być obsługiwana przez obiekty z właściwościami, zamiast bezpośrednich wartości kolumn. Proszę użyć setters i getters aby to osiągnąć oraz nie zapomnieć użyć ich do zapisu i wyświetlania logiki." Póki co to nie użyłem setter/getter. Pokażcie proszę na przykładzie mojego poniższego kodu jak to powinno być zastosowane. Klasa Produkt
Kawałek klasy ProductAdd z metodą wrzucającą do bazy:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O, i teraz się zrozumieliśmy. Dzięki za odpowiedź (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Nastepne pytanie, jeśli mogę. Zabrałem się za naprawę klasy Product oraz usunięcie jej dziedziczenia np z ProductAdd. W Product pozbyłem się konstruktora aby posługiwać się setterami i getterami. Wygląda ona teraz tak (kawałek):
Teraz chcę się posłużyć tą klasą. Gdy miałem konstruktor to było jasne dla mnie: To działało. Teraz natomiast pozbyłem się konstruktora i porobiłem settery i gettery i zastanawiam się jak powinno wyglądac wywołanie metody insertNewProduct przy użyciu Product. No i deklaracja metody:
EDIT: Tzn, że to działa to wiem. Moje pytanie to - czy robię to zgodnie ze sztuką, lub chociaż niedaleko jej. Ten post edytował sadistic_son 13.01.2023, 11:07:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 09:02 |