![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Walczę z kolejnym wymogiem projektu nad którym siedzę. "Logika MySQL powinna być obsługiwana przez obiekty z właściwościami, zamiast bezpośrednich wartości kolumn. Proszę użyć setters i getters aby to osiągnąć oraz nie zapomnieć użyć ich do zapisu i wyświetlania logiki." Póki co to nie użyłem setter/getter. Pokażcie proszę na przykładzie mojego poniższego kodu jak to powinno być zastosowane. Klasa Produkt
Kawałek klasy ProductAdd z metodą wrzucającą do bazy:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cannot assign null to property Product::$productName of type string in
No bo pola sa ustawione jako teksty czy liczby a ty przypisujesz null. No komunikat mowi to wyraznie. Nie bardzo ogarniam czemu tworzysz produkt jesli POST nie byl wyslany.Znaczy wiem czemu, wszystko przez ten balagan. No ale dobra, nie ustawiaj nullow tylko to co ma byc czyli $this->productName = isset($_POST['name']) ? (string) $_POST['name'] : ''; $this->sku = isset($_POST['sku']) ? (string) $_POST['sku'] : ''; $this->price = isset($_POST['price']) ? (float) $_POST['price'] : 0; $this->productType = isset($_POST['productType']) ? (string) $_POST['productType'] : ''; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 18:39 |