![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Walczę z kolejnym wymogiem projektu nad którym siedzę. "Logika MySQL powinna być obsługiwana przez obiekty z właściwościami, zamiast bezpośrednich wartości kolumn. Proszę użyć setters i getters aby to osiągnąć oraz nie zapomnieć użyć ich do zapisu i wyświetlania logiki." Póki co to nie użyłem setter/getter. Pokażcie proszę na przykładzie mojego poniższego kodu jak to powinno być zastosowane. Klasa Produkt
Kawałek klasy ProductAdd z metodą wrzucającą do bazy:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic jeszcze nie zrobiłem, bo od godziny (odkąd poprawiłem wszędzie wszystko odnosnie $db) to się głowię czemu nie dodaje nowego produktu.
Tak więc w chwili obecnej mam tak:
Tak więc na razie metoda klasy ProductAdd dziedziczącej po Product powinna znać $this->productName prawda? A generalnie wynika z tego że ensureNoEmpytValues zwraca false, czyli nawet sama klasa Product nie wie co to za zmienne. A POST przechodzi. Natomiast kiedy zrobię tak public function insertNewProduct(Product $product) to mam za mało argumentów. Kod Fatal error: Uncaught ArgumentCountError: Too few arguments to function nameOne\ProductAdd::insertNewProduct(), 0 passed in pagefiles/PageDisplay.php on line 41 and exactly 1 expected in pagefiles/ProductAdd.php:76 Stack trace: #0 pagefiles/PageDisplay.php(41): nameOne\ProductAdd->insertNewProduct() #1 /public_html/index.php(36): nameOne\PageDisplay->decideOnContent() #2 {main} thrown in pagefiles/ProductAdd.php on line 76
Ten post edytował sadistic_son 12.01.2023, 15:08:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 07:13 |