![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Tabela typu produktu wygląda mniej więcej tak: ID | type | i tak dalej 1 | dvd | xx 2 | book | yy 3 | furniture | zz 4 | furniture | aa 5 | furniture | bb Wyświetlam z bazy te dane i wrzucam w DIVy. Chcę zrobić tak aby dla wartości które się nie powtarzają każda lądowała do oddzielnego DIVa (dvd, book) a te które występują więcej niż raz żeby lądowały do jednego wspólnego diva (furniture). Chcę osiągnąć takie coś: Kombinuję z IFami i zmiennymi pomocniczymi, gdzie zapisuję do zmiennej type (dvd, book, furniture) aktualnie iterowanego w pętli wiersza i porównuję w następnej iteracji czy są takie same. Jeśli tak, to wiadomo że powinna wylądować do już istniejącego DIVa. Ale problem w tym, że przecież taki DIV trzeba najpierw otworzyć a potem zamknąć. I tutaj już się moja metoda nie sprawda. Naprowadźcie pls. Dzięki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
var_dump($row);
Kod array(5) { ["id"]=> int(1) ["type"]=> string(4) "Book" ["property"]=> string(6) "weight" ["description"]=> string(40) "Please provide the weight of book in kg." ["label"]=> string(11) "Weight (kg)" } array(5) { ["id"]=> int(2) ["type"]=> string(3) "DVD" ["property"]=> string(4) "size" ["description"]=> string(33) "Please provide size of DVD in MB." ["label"]=> string(9) "Size (MB)" } array(5) { ["id"]=> int(3) ["type"]=> string(9) "Furniture" ["property"]=> string(5) "width" ["description"]=> string(42) "Please provide dimentions in HxWxL format." ["label"]=> string(10) "Width (cm)" } array(5) { ["id"]=> int(4) ["type"]=> string(9) "Furniture" ["property"]=> string(6) "height" ["description"]=> string(42) "Please provide dimentions in HxWxL format." ["label"]=> string(11) "Height (cm)" } array(5) { ["id"]=> int(5) ["type"]=> string(9) "Furniture" ["property"]=> string(6) "length" ["description"]=> string(42) "Please provide dimentions in HxWxL format." ["label"]=> string(11) "Length (cm)" } NULL Zabieram się za analizę tego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 11:30 |