![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2004 Skąd: grudziadz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie nie ma takiego mod'a do phpbb, bo juz kiedys szukalem. Ale i na forum.php.pl przydalaby sie taka subskrybcja jak np. na allegro, zeby codziennie przychodzily maile z informacja jakie pojawily sie nowe tematy na forum.
Dlaczego? Ano dlatego, ze niezawsze jest czas, zeby regularnie przegladac forum i wted moga umknac uwadze calkiem ciekawe watki. Gdyby userzy dostawali codziennie info o nowych tematach z pewnoscia zwiekszyloby to frekfencje na forum, a napewno nie obciazyloby zanadto serwera ani lacza... zostawiam do przemyslenia |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uważam pomysł za bezsensowny.
Po co dodatkowo obciążać serwer, kiedy specjalnie dla was przygotowaliśmy "forum w wersji XML" czyli 10 najnowszych tematów na forum. Można to bez problemu ściągać za pomocą dowolnego programu obsługującego RSS. A poza tym jak ty to sobie wyobrażasz, że skrypt będzie zbierał wątki z ostatnich 24 godzin i wysyłał maila do 6500 użytkowników? A może jeszcze lepiej... chciałbyś otrzymywać e-mail o każdym nowozałożonym temacie? Chciałbyś otrzymywać taki spam ? Bo ja chyba nie... Wolę czytać RSS, ktory od razu mam poukładany, zostawiam sobie nagłówki które mnie interesują, a te które nie, od razu usuwam, mam też spis nagłówków już przeczytanych, ważnych, mniej ważnych, nowych itd. Wszystko ładnie posegregowane i posortowane a w sytuacji, kiedy wysyłalibyśmy po 30 maili dziennie * 6500 użytkowników to to jest prawie 200 000 maili dziennie (pomnóż sobie to jeszcze razy 365 dni w roku) A może wysyłać 1 maila dziennie do każdego? No cóż, sporo mniej, ale ja bym się pogubił w tych tematach... WYKORZYSTUJCIE RSS on jest na prawdę dla WAS!!! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 12:48 |