![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Na początek przepraszam jeśli w złym miejscu wstawiam zapytanie nie byłem pewny gdzie, więc jeśli coś nie tak to proszę przenieść w odpowiednie miejsce. Mam taki problem serwer na którym jest baza danych jest zabezpieczony autoryzacją (nie pytajcie dlaczego i proszę nie piszcie to zmień serwer z bazą danych na inny tylko jeśli możecie to pomóżcie) i nie jestem pewny jak ugryźć ten temat. Napisałem coś takiego
i za każdym razem kiedy próbuje wywołać dane z bazy zwracany jest błąd z zapytania, że taka baza nie występuje Warning: mysqli_connect(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Nieznany host. in C:\xampp\htdocs\conn_serwer.php on line 2 Warning: mysqli_connect(): (HY000/2002): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Nieznany host. in C:\xampp\htdocs\conn_serwer.php on line 2 Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function query() on bool in C:\xampp\htdocs\test.php:8 Stack trace: #0 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\test.php on line 8 proszę podpowiedzcie mi co robię źle lub w jaki sposób mogę po przez php zalogować się na serwer bo tak mi się wydaje, że problem jest z autoryzacją. Czytałem trochę o funkcji header(); ale wszystkie przypadki są opisywane odnośnie serwera na którym pracuję, a nie zewnętrznego do, którego chcę się zalogować. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuje Ci bardzo właśnie mi uświadomiłeś, że jestem po prostu głupi już działa. Tak jak napisałeś zamiast logować się do bazy danych to ja uparcie próbowałem przez phpMyAdmin się tam dostać.
Zalogowałem się do phpMyAdmin podejrzałem adres serwera i już działa temat uważam za zamknięty. Jeszcze raz Ci bardzo dziękuje Ten post edytował zew2 11.10.2022, 11:59:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 01:56 |