![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką tabelkę ze zmiennymi:
W sumie 8 pozycji (do litery "H") Problem w tym, że na końcu muszę dodać te zmienne (wiersz 9 i dalsze w przedstawionym kodzie) pod warunkiem, że... i tutaj zaczynają się schody. Zmienna $wiersz2['Pow_Uzyt_A'] ma być brana pod uwagę w dodawaniu tylko wtedy, kiedy zmienna $wiersz2['Status_A'] = 'A' . I analogicznie wartość ze zmiennej $wiersz2['Pow_Uzyt_B'] będzie dodawana, jeżeli zmienna $wiersz2['Status_B'] = 'B' i tak dalej. W bazie pole w kolumnach "Status_[A...H]" po prostu zawiera tylko jedną literę (A...H) lub jest puste. Jak to zrobić? Ten post edytował Therminus 24.08.2022, 13:23:50 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 73 Dołączył: 15.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem w ogóle skąd pomysł na CR w wątku (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) to nie SO. Mogłeś dać swoje rozwiązanie i tyle, a nie czepiać się teraz czyjegoś kodu, bo wg Ciebie nie jest "piękny".
Jakoś w innych tematach nie widać Twoich postów z poprawianiem czyichś kodów, a też nie są idealne ;D A odnośnie "bazy", to miałem na myśli to, że funkcja "summary" podsumowuje JEDYNIE kolumny A-H. Na chwilę obecną spełnia założenia. Trzeba będzie to rozszerzyć, przepisać lub delikatnie zmienić, to przyjdzie czas na to. Tak działa green field. NIGDY nie pisze się idealnego kodu od razu, bo jedynie co się traci, to czas. A czas, to pieniądze klienta. I dla Twojej wiadomości. Pracowałem i sam, i w zespołach po 15-20 osób. Także multi-narodowościowych (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 14:51 |