![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2022 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drodzy forumowicze,
mam Debiana, na nim Apache/2.4.10 i PHP 5.6.7-1. Jak zmusić serwer, aby udostępniał aktualną wersję plików? Zmieniam zawartość jakiegoś pliku php – np. abcd.php. Otwieram go w przeglądarce (serwer.domena.pl/abcd.php). Ładuje się stara zawartość. Jakby z jakiegoś cache. Wyczyściłem już pamięć podręczną przeglądarki, ale to nic nie daje. Jak zmienię np. nazwę na abcd1.php, i załaduję ten plik, to jest nowa zawartość. Kolejna zmiana w pliku to samo. Z pozdrowieniami |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2022 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O https://zapodaj.net/images/bc6dba2b6db5d.jpg chodzi?
To chyba nie jest problem przeglądarki. Otworzyłem stronę w innej przeglądarce Operze (wcześniej Firefox) i też jest stara zawartość. Otworzyłem stronę w prywatnym trybie i też jest stara treść. Otworzyłem stronę na innym komputerze, gdzie w ogóle nie była ona otwierana i też jest stara treść. Apache serwuje tę treść. Gdy zmienię nazwę pliku i załaduję w przeglądarce to jest właściwa treść. Gdy znowu w pliku coś zmienię to ponownie ładuje się treść sprzed zmiany. Po raz kolejny mogę zmienić nazwę i znowu jest dobrze. Tutaj jeszcze wyciąg z działania phpinfo(), zawierający parametry mające w nazwie "cache". Dodam jeszcze, że jak coś zmieniam w pliku html, to zawartość wyświetla się w przeglądarce aktualna. Czyli problem dotyczy php. Jak w pliku PHP coś zmienię, to się wyświetla stara zawartość. Jak zrestartuję Apache2, to się wyświetla aktualna. Po zmianie zawartości pliku PHP ten sam problem. Ten post edytował Theofilos 27.04.2022, 17:28:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 21:43 |