![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2022 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Dziękuje za odwiedzenie mojego tematu. Od wczoraj siedzę sobie nad kodem który ostatecznie miałby wysyłać E-maile do dopasowanych do siebie osób pod kątem zainteresowań oraz innych parametrów. Ogólnie bazę danych już zbudowałem, zapytania również i dostaje efekt jaki mnie satysfakcjonuje czyli w odpowiedzi dostaje osoby które do siebie pasują. Zaprezentuje tutaj w skrócie jak wygląda okrojona baza oraz zapytanie wyświetlające użytkowników którzy są do siebie dopasowani: DBFIDDLE LINK Następnie w celu podglądu stosuje zapytanie na mojej stronie które wygląda mniej więcej tak: PHP + HTML:
Na co w odpowiedzi dostaje: Cytat idㅤㅤㅤimieㅤㅤㅤㅤemailㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤidㅤㅤimieㅤㅤㅤㅤemail 203ㅤAdam WㅤadamW@gmail.comㅤ101ㅤKasia BㅤkasiaB@gmail.com 204ㅤPiotr KㅤㅤpiotrK@gmail.comㅤㅤ101ㅤKasia BㅤkasiaB@gmail.com 204ㅤPiotr KㅤㅤpiotrK@gmail.comㅤㅤ102ㅤOla SㅤㅤolaS@gmail.com I teraz kwestia mojego problemu. Jest ktoś w stanie pokazać przykład jak po przyciśnięciu przycisku mogę wysłać email "na krzyż?" bez wysyłania podwójnych emaili do tej samej osoby? Jakich e-maili oczekuje? Pierwszy email: Cytat Od kogo: Mojemail@gmail.com Do kogo: adamW@gmail.com Temat: Masz dopasowanie! Body: Gratuluje Adam W, dopasowaliśmy Cie z: Kasia B (kasiaB@gmail.com) I w tym nie widzę problemu... Ale problem pojawia się przy wysyłce emaila do Kasia B, która ma już dwa dopasowania czyli: Adam W oraz Piotr K. Cytat Od kogo: Mojemail@gmail.com Do kogo: kasiaB@gmail.com Temat: Masz dopasowanie! Body: Gratuluje Kasia B, dopasowaliśmy Cie z: Adam W (adamW@gmail.com) Piotr K (piotrK@gmail.com) I idac dalej wiadomość do Piotra K będzie będzie zawierała w body dwie osoby bo ma dwa dopasowania, zarówno z Kasia B oraz Ola S ( jedna wiadomość z dwoma dopasowanymi osobami ) a już Ola S w body będzie miała tylko jedną osobę którą jest Piotr W. Jest ktoś w stanie pokazać taki uniwersalny kod napisany w php który będzie wysyłał e-maile tak jak opisałem to powyżej? Przepraszam, ale lepiej nie potrafiłem tego opisać, jeśli coś jest niezrozumiałe proszę pytać. Pozdrawiam! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Uzywasz TR TD ale nigdzie nie widze TABLE. Zakladam ze masz to gdziesz wczesniej tak?
poza tym strasznie duplikujesz kod. Nie
a
Prawda ze krocej i czytelniej? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2022 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uzywasz TR TD ale nigdzie nie widze TABLE. Zakladam ze masz to gdziesz wczesniej tak? Zgadza się (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cytat Prawda ze krocej i czytelniej? Owszem, znacznie lepiej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pytanie. Po co chcesz to wyświetlać? Dajmy na to będzie 1000 mężczyzn i tyle samo kobiet, to będziesz mieć tych wierszy od groma na jednej stronie.... Hmm, ponieważ przewiduje, że raz na jakiś czas może wystąpić błąd, literówka lub po prostu zły email który nie będzie wysłany i chciałbym wiedzieć który to aby potem ręcznie wysłać odpowiednią wiadomość. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Karmazyner 16.04.2022, 08:29:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 22:18 |