![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałbym zapytać co zrobić aby poniższy skrypt wypisywał na ekran tyle linii, jaka jest wartość zmiennej $wierszy. W pierwszej linii znajdować się powinna jedna *, każdy kolejny wiersz, to o jedną * więcej. W efekcie działania skryptu wiersze powinny wyglądać następująco: * ** *** **** ***** Tyle udało mi się napisać:
Czy mógłbym prosić o wskazówkę, jak ten skrypt poprawić , aby działał tak, jak opisałem wyżej? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
>>> gino:
Wydawało mi się że te trzy wyrażenia w instrukcji for jakoś rozumiem ale teraz zacząłem to ćwiczyć dokładnej i jak na razie, to zrobiłem większą część zadań ze strony: https://kamakaczmarek.net/php-petle-oraz-sk...a-alternatywna/ . Na tej stronie akurat są te zadania do wykonania przystępne, bo np. jeszcze nie doszedłem do funkcji i tablic ale wszystko przede mną. Dzięki za wskazówki wyżej. :-) >>> nospor: Dzięki również. Tak też zamierzam zrobić, bo dużo ćwiczeń to jedyna rada , a gdybym miał w czymś problem , to pozwolę sobie zwrócić się do was po wskazówki.:-) Cześć, mam taką tablicę w pętli for:
i chciałbym podobny efekt uzyskać za pomocą pętli foreach... Mam taki kod napisany:
Ten kod wypisuje mi tylko taką tablice: Array ( [0] => 2021 12 24 Friday [1] => 2022 12 24 Saturday ) a powinien wypisywać daty 10 kolejnych wigilii w jednej tablicy, jak skrypt z pętlą for wyżej. Czy może ktoś mi podpowiedzieć jak w prosty sposób można dokończyć ten skrypt ? Nie umiem zrobić w pętli skoku co 1 rok, żeby wypisał z 10 kolejnych lat. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 16:54 |