![]() |
![]() |
-Gość_kuba- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam takie dwa problemy, ktore nie wiem jak rozwiazac, poniewaz bede to robil pierwszy raz...
1. chcialbym zrobic system komentarzy... mam na razie plik autor2.php?link=komentarze, w ktorym napisalem skrypt wyswietlajacy mi wszystkie komentarze. jak natomiast zrobic, zeby wyswietlalo mi tylko 10 ostatnich? a po kliknieciu na numer strony, kolejne 10 itd.? 2. przepraszam, nad tym musze sie sam zastanowic, wiec na razie - nic. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2002 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam za bardzo czasu na pisanie kodu. Pisałem kiedyś kod na zakładki. Jeśli chodzi o pierwsze pytanie to wg mojej wersji: sprawdzasz, czy wyświetlana strona jest ostatnią zakładką i jeśli tak to wyświetlasz ostatnie 10. Jak to zrobić? Od ilości wpisów odejmujesz 10 i wrzucasz obie te zmienne do pętli wypisującej. Co do pytania drugiego: jeśli wyświetlana strona jest ostatnią zakładką, nie wypisujesz linku. Wszystko to robisz za pomocą instrukcji warunkowej.
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 09:54 |