![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2021 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istnieje prosty sposób na wykrywanie języka przez funkcje PHP?
Nie chodzi mi o gotowce, które wykorzystują API np: google, yandex i inne oraz skomplikowane biblioteki czy GEO. Chciałabym wykryć język prostym skryptem. Skrypt najlepiej jakby wykrywał popularne języki: angielski, hiszpański, niemiecki, rosyjski, chiński, arabski, francuski, włoski, polski, czeski itd (google wykrywa 164 języki) Szukałam rozwiązania,ale wszędzie podają skrypty, które wymagają różnych pakietów albo API (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Zastanawiam się czy nie spróbować zrobić tego od podstaw. No wiecie prosty skrypt (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jakich funkcji musiałabym na początek użyć? A może ktoś ma gotowy skrypt? Jeśli ktoś coś znalazł, albo wie jak to ugryźć to Proszę o odpowiedź (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dziękuję i pozdrawiam. PS: oczywiście jak coś znajdę, albo stworzę to od razu kliknę na to forum (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zerknąłem na obie libki. Obie bazują na tym samych schemacie. Wzięto N wyrazów i wygenerowano z nich set danych 1, 2 i 3 literowych na podstawie teksów i przypisano im ilość powtórzeń w zestawie danych.
Potem sprawdzany tekst również dzielony na 3-znakowe ciągi i dopasowywane. Potem sprawdzane jest ile wspólnych dopasowań jest w danym słowniku z tekstem. Wynika z tego że wszystko zależy jak duży i jak dobre źródło znajdziesz do nakarmienia skryptów. Tutaj wypadł lepiej drugi skrypt ale oba bazują na tym samym koncepcie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 07:30 |