![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jako że jestem zielony w temacie programowania postanowiłem napisać na forum. Otóż mam taki problem, zmixowałem sobie 2 skrypty czyli upload na serwer i formularz dodający rekord do MysQL, zrobiłem prostą zmienną która wyświetla link do wrzuconego pliku, ale nie wiem jak zrobić by odnośnik wylądował automatycznie w bazie danych, niżej cały kod (proszę o wyrozumiałość jestem zielony w temacie).
Ten post edytował Exille 31.05.2016, 13:08:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 531 Pomógł: 55 Dołączył: 3.01.2016 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to robię tak:
jeśli masz pliki w bazie i chcesz je wyeksportować do plików a w bazie mieć tylko nazwy 1. listujesz rekordy bazy 2. generujesz jakieś nazwy i zapisujesz je w bazie 3. w zdefiniowanej lokalizacji zapisujesz pliki o wygenerowanej nazwie koniec główne pytanie zapis plików na serwer i ich nazw do bazy robię to w ten sposób, 1. generuje UNIKALNĄ nazwę pliku 2. wgrywam plik do określonej lokalizacji na serwerze 3. zapisuje w bazie oryginalną nazwę pliku oraz ta wygenerowaną 4. aby pobrać/pokazać plik pobieram z lokalizacji ten plik o wygenerowanej nazwie a użytkownikowi serwuję plik o nazwie oryginalnej wtedy kiedy go pobiera lub podgląda np zdjęcie dzięki temu może być kilka plików o identycznej nazwie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 19:59 |