![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Chcę utworzyć kalendarz który będzie mi pokazywał rekordy z podziałem na godziny danego dnia w danym tygodniu. Jak ugryźć to od strony zapytań do bazy danych. Póki co wyciągam jako Model::All() lub model::with('relation')->where('cos')->get() Jak rozwiązać pobieranie danych z bazy z podziałem na godziny w dniu i dni w tygodniu w blade? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja u siebie na "sztywno" wyznaczyłem godziny dostępności (up. pon-pt 8-16) i dodaję po prostu zajętości do bazy. Potem pobieram wszystkie rekordy na dany tydzień i wyświetlam je. Czyli 1 tabelka: lessons id - int start_date end_date a potem select * from lessons where start_date >= '2021-10-01' and end_date <= '2021-10-01; Oki, ale to są cykliczne elementy, planowałem aby do bazy dodać rekordy np. hour, day, desription i w blade laravel utworzyć tabelkę z rekordami, jeśli jest rekord- to go pokazuję, jeśli nie- to pole puste... Czy dobrze myślę aby puścić pierwszą pętlę przez dni ( od 1 do 5 ) a wewnątrz każdego dnia kolejną pętlę listującą od godz. 8 do 15? Myślę żeby utworzyć tablicę wielowymiarową, pierwszy wymiar to dni od 1 do 5 ( bez sobót i niedziel ) a w każdym dniu poszczególne godziny. Dobrze myślę? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 21:37 |