![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 193 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Brodnica (koło Torunia) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem.
Mam kod
i wyskakuje mi błąd Kod Fatal error: Maximum execution time of 120 seconds exceeded in c:\usr\krasnal\www\folder\plik.php on line 127 Linia 127 to
Czy wie ktoś może, jak naprawić ten błąd? Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pętla while wykonuje się w nieskończoność ponieważ funkcja preg_match zawsze znajdzie szukany wzór.
Poza tym masz kilka poważnych błędów: 1 . Musisz użyć funkcji preg_match_all" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual a nie preg_match. Ta pierwsza znajdzie wszystkie pasujące elementy, druga tylko jeden i skończy szykanie. 2. Funkcje preg_match* nie zwracają znalezionych elementów, tylko zapisują je w trzecim opcjonalnym argumencie. Musisz koniecznie poczytać manual lub jakiś polski opis stosowania funkcji do wyrażeń regularnych (np. na php5.pl albo skorzystaj z wyszukiwary). Postaraj się sam to poprawić, jak będziesz miał problemy to ci pomoge. @goped: Wszystko przez te klasy. Ten post edytował chfast 11.09.2004, 23:23:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 21:23 |