![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
postaram się jak najlepiej opisać co chcę osiągnąć. Poniżej jak to jest teraz:
A potem wywołuję to tak i w ten sposób tworze formularz html:
No i jest ok i to działa. Teraz wywołując $this->getRecomendationWOL otrzymuję
A to co chciałbym uzyskać to możliwość wywołania osobno danych dla Grupy 1 / Grupy 2 / Grupy 3
Dziękuję za informacje jak to osiągnąć i za wyrozumiałość. Domyślam się że muszę zmodyfikować: return $recomend; na coś w stylu: public function getValues() { return array ( 'group1' => $this->recomend[1][], 'group2' => $this->recomend[2][], 'group3' => $this->recomend[3][] ); } No ale nie potrafię sobie sam z tym poradzić... Dziękuję jak zawsze za wyrozumiałość. Temat do zamknięcia wystarczyło dane w tablicy zapisać jako
a potem wywołać funkcje poprzez
Ten post edytował pela222 26.03.2021, 13:42:49 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok. Spróbuję wytłumaczyć lepiej cały workflow.
Na podstawie tego:
Tak wygląda utworzona tablica gdy kontakt nie ma polisy Multi Claim:
Na podstawie tej tablicy generuje się formularz HTML. Struktura tej tablicy musi spełniać kryteria validacji aby wygenerował się formularz ![]() Zmienna [type] określa czy to jest pole <textarea> czy może <input> czy <input> z checkbox ect. Zmienna [partitions] dla typu testMultiList (używanego tutaj) np. musi być tablicą z jedną lub dwoma zmiennymi. Czyli musi być tak:
albo
Przy czym akurat tutaj zawsze jest to ten pierwszy przypadek. Po usunięciu group1, group2 nie ma już tyż if dla nich. Więc jesli klient nie posiada polisy np. Multi Claim (jak wyżej) to tablica generuje się tak, że [partitions] array nie ma elementówi, nie spełnia walidacji, wiec wywala błąd (funkcja getRecomendationMCPC($documentData) nic nie zwraca - zresztą prawidłowo) Tak jak pisałem porobiłem sobie te group1, group2 dla poszczególnych sekcji, dodałem if i dzięki temu jak klient nie miał danej polisy to ta zmienna nie generowała się w tablicy i generator html nie miał błędu i generował formularz bez tej sekcji. Dla ciebie łątwiej jest latać po tak zbudowanej tablicy, a ja nie wiem jak zrobić żeby np. [common8] (np. odpowiadające typowi polisy Multi Claim) nie było umieszczone w tej tablicy jeśli Polisa Multi Claim nie występuje dla tego kontaktu. (co wcześniej załatwiałem poprzez ten if). No ale koniec końców wracając do meritum ... cały czas nie potrafię zrobić iteracji jeśli jest kilka polis jednego typu...co przy takim zapisie realizowało by sie przez tworzenie kolejnego common4_1 (czy jak byśmy to nazwali nie ma znaczenia) .. w każdym razie kolejne common jeśli liczba polis o typie np. Term Life jest wiecej niż 1. Ten post edytował pela222 7.04.2021, 13:10:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 22:18 |