![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
postaram się jak najlepiej opisać co chcę osiągnąć. Poniżej jak to jest teraz:
A potem wywołuję to tak i w ten sposób tworze formularz html:
No i jest ok i to działa. Teraz wywołując $this->getRecomendationWOL otrzymuję
A to co chciałbym uzyskać to możliwość wywołania osobno danych dla Grupy 1 / Grupy 2 / Grupy 3
Dziękuję za informacje jak to osiągnąć i za wyrozumiałość. Domyślam się że muszę zmodyfikować: return $recomend; na coś w stylu: public function getValues() { return array ( 'group1' => $this->recomend[1][], 'group2' => $this->recomend[2][], 'group3' => $this->recomend[3][] ); } No ale nie potrafię sobie sam z tym poradzić... Dziękuję jak zawsze za wyrozumiałość. Temat do zamknięcia wystarczyło dane w tablicy zapisać jako
a potem wywołać funkcje poprzez
Ten post edytował pela222 26.03.2021, 13:42:49 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli o to chodziło to nie rozumiem co to wnosi...
Kiedyś tak to miałem (plik oryginalny przed moimi modyfikacjami). Poprzez stworzenie wielu zmiennych group i łącznie tych tablic w jeden array dostawałem taką samą tablice jak przy jednej tablicy z grupami a dodatkowo miałem możliwość dodania warunków if dla różnych typów polis (if ($type == 'TerLifIns' || $type == 'MorIns') ...teraz nie mogę / nie potrafię tego zrobić. Czyli że dana <li> w HTML generowało mi tylko jeśli istniał dany typ polisy. Jeśli jest to jako jedna tablica to nie mam warunków if to dostaje błąd jeśli dany typ nie istnieje. Wcześniej było to rozwiązane poprzez:
No a teraz jeśli klient nie ma polisy o typie WOL to dostaje błąd dla zmiennej $common7. Przy rozbiciu na wiele zmiennych group rozwiązywałem to jak wyżej i dostawałem w html <li> dla common7 "Rekomendacja Whole of Life" dla tej grupy ($group7). Ten post edytował pela222 6.04.2021, 17:49:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 10:09 |