![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
postaram się jak najlepiej opisać co chcę osiągnąć. Poniżej jak to jest teraz:
A potem wywołuję to tak i w ten sposób tworze formularz html:
No i jest ok i to działa. Teraz wywołując $this->getRecomendationWOL otrzymuję
A to co chciałbym uzyskać to możliwość wywołania osobno danych dla Grupy 1 / Grupy 2 / Grupy 3
Dziękuję za informacje jak to osiągnąć i za wyrozumiałość. Domyślam się że muszę zmodyfikować: return $recomend; na coś w stylu: public function getValues() { return array ( 'group1' => $this->recomend[1][], 'group2' => $this->recomend[2][], 'group3' => $this->recomend[3][] ); } No ale nie potrafię sobie sam z tym poradzić... Dziękuję jak zawsze za wyrozumiałość. Temat do zamknięcia wystarczyło dane w tablicy zapisać jako
a potem wywołać funkcje poprzez
Ten post edytował pela222 26.03.2021, 13:42:49 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ na podstawie tak stworzonej tablicy ze zmiennymi group tworze dynamicznie formularz html
Screen shot formularza html i każda z zakładek HTML po lewej na tym screenshot (element listy nienumerowanej <li>) odpowiada kolejnej zmiennej group. Czyli mam powiedzmy: group1 -> "Wprowadzenie" group2 -> "Potrzeby i Cele" ... group5 -> "Term life + Mortgage" group6 -> "Personal Accident" group7 -> "Whole of Life" ... A chciałbym, że jak mam więcej niż jedną polisę o typie Term Life + Mortgage" to żeby dla każdej było group51, group52 ect Teraz iteruje mi po tych "wiecej niż jednej", ale wszystko jest w ramach group5 ... co Powoduje że dostaje tablicę w innej formie niż chcę. Czyli jeśli mam 2 polisy o typie Term Life to generuje w ramach group5
Tak że w ramach: group5 mam teraz: common4->elements->multiText->partitions mam opis nr1 dla kolejnych polis (jednej, dwóch lub więcej) common4->elements->multiText1->partitions mam opis nr2 dla kolejnych polis (jednej, dwóch lub więcej) common4->elements->multiText2->partitions mam opis nr3 dla kolejnych polis (jednej, dwóch lub więcej). A chciałbym, aby to iterowanie odbywało się na poziomie zmiennej group Czyli, abym otrzymywał: group5_1 common4->elements->multiText->partitions mam opis nr1 dla pierwszej polisy common4->elements->multiText1->partitions mam opis nr2 dla pierwszej polisy common4->elements->multiText2->partitions mam opis nr3 dla pierwszej polisy group5_2 common4->elements->multiText->partitions mam opis nr1 dla kolejnej polisy common4->elements->multiText1->partitions mam opis nr2 dla kolejnej polisy common4->elements->multiText2->partitions mam opis nr3 dla kolejnej polisy ... I dzięki temu powstanie mi kilka sekcji HTML (dla każdej polisy Life Term + Mortgage osobno). Chiałbym uniknąć tworzenia kolejnego poziomy tablicy dla group5 array () bo znów będą jakieś kombinacje alpejskie przy validacji html z tej tablicy Czyli tutaj:
Ten post edytował pela222 6.04.2021, 14:35:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 02:43 |