![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 505 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2020 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już Panie i Panowie tłumaczę, ja programuję od 24 lat choć to nie istotne, wracając do tematu:
moja prosta funkcja nie robi nić innego jak w sposób czytelny pokazuje array poprzez print_r:
uźywam jej w kodzie wielokrotnie czasem jedna pod drugą : p($options); p($produkty_w_sklepie); p($categories); itd. problem w tym że przeglądając wyniki często zapominam jaki fragment odpowiada jakiej zmiennej np jak poniżej -------------- sasdsdfd dsaffd afd ------------ -------------- hewiff\ef ef ef ef ef afd ------------ -------------- sasdsdfd dsaffdefeqfqf qeefqewf f qewfqe feq fq afd ------------ mając : ----- $options --------- sasdsdfd dsaffd afd ------------ od razu wiedziałbym który blok której zmiennej dotyczy. Ot cała tajemnica (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wiem, że mogę function p($zmienna, $nazwa) i wywołać p($categories, 'categories'); ale myślałem, że ktoś wpadł na pomysł jak to jednym parametrem załatwić. Tak czy siak dziękuję za zajęcie stanowiska dyskusję. Ten post edytował techjaw 21.02.2021, 13:50:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 20:13 |