![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 119 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Grajewo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem przed chwilą szkielet skryptu obsługi kilkustronicowego formularza.
Prosiłbym, żebyście przyjżeli się kodowi i sprawdzili czy jest on logicznie poprawny i czy nie zawiera błędów:
Mam też kilka pytań: - W jaki sposób zabrać się do sprawdzania poprawności danych? Myślałem o funkcachi sprawdzających każde pole z osobna (czy jest liczbą, czy jest e-mailem, itp.) i zwracających prawdę lub fałsz. Potem bym sprawdzał tylko czy wszędzie jest true. Jeśli byłoby false wtedy wracałoby do formularza i wyświetlała nad nim informacje o niepoprawnych danych. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 119 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Grajewo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoje rozwiązanie od mojego różni się w zasadzie tylko tym, że zmienną $id (w moim przypadku $reg_page) przekazuję poprzez $_POST w hidden polu formularza.
Dodam jeszcze że dane do sprawdzenia w trzecim kroku chce przekazać przez $_POST, a do potwierdzenia i wysłania do bazy w kroku 4-tym użyję sesji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 23:57 |