![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2003 Skąd: Strzegom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zachciało mi się przerabiać skrypt, aby hasła w bazie były odczytywane poprzez funkcję MD5. W tym celu poprzez polecenie: UPDATE `user` SET `userpassword` = MD5(`userpassword`) zmodyfikowałem hasła w bazie. Wziąłem się teraz za przerabianie skryptu i napotkałem problemy.
poprawiłem skrypt i zdawać by się mogło, że powinni działać, ale niestety ciągle wyskakuje, iż autoryzacja nieudana. Czy błąd tkwi w tej funkcji, widzi ktoś jakieś niedopatrzenie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Proszę o pomoc, z góry dziękuję. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra, wiem, ze moze nie powinienem pisac jezeli sie nie znam, bo na mysql sie wogole nie znam, ale tu wyglada podejrzanie
jezeli sie przyjrzysz to md5 jest na czerwono, czyli nie uwazane jako funkcja, popatrz na userid. moze sie myle, ale moze powinno wygladac tak
jezeli sie myle to sork, ale tak mi sie zdaje |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 19:58 |