![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2021 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam kilka klas połącząnych, załóżmy, według wzorca Mediator, który skłąda się z conajmniej dwóch interfejsów i 4 klas. Jak wiadomo, standardem jest: jedna klasa, jeden plik. Gdzie umieścić te pliki i jak łączyć klasy zgodnie ze standardami?:
z góry dziękuję za wskazówki. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 531 Pomógł: 55 Dołączył: 3.01.2016 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mediator to serwis, który jest np. w folderze src/Service, ja tak grupuję serwisy.
Mam projekty, które mają sporo serwisów/kontrolerów, więc nie przejmuj się ilością plików dasz radę to ogarnąć. U mnie często klasa ma swoją unikalną nazwę z sufixem zależnym od tego czym jest, czyli np: src/Service/MediatorService.php src/Interface/MediatorInterface,php src/Abstract/MediatorAbstract.php src/Helper/MediatorHelper.php src/Manager/MediatorManager.php src/Event/MediatorEvent.php Taki sufix ułatwia mi DI i łatwiejsze rozeznanie się w kodzie. mam kilka klas połącząnych, załóżmy, według wzorca Mediator, ... Gdzie umieścić te pliki i jak łączyć klasy zgodnie ze standardami?: Piszesz że masz połączone, a jednocześnie pytasz się jak łączyć? Chodzi Ci o to jak wstrzyknąć je do Serwisu a następnie jak wywołać serwis w kontrolerze? Ten post edytował LowiczakPL 11.01.2021, 22:24:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 11:00 |