![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie, przejdę może od razu do rzeczy, mam kod:
Role.php :
oraz RegisterController.php
czyli przy każdej rejestracji użytkownika dodaje także do tabeli role_user typ konta (firma / os. fiz) , oraz dodatkowo mam stworzony warunek , który nie działa zgodnie z jego logiką, tzn. sprawdzam czy istnieje w tabeli roles jakieś pola , jeżeli nie to dopisuje 2 rekordy person oraz firm. Problem w tym, że warunek ten działa zawsze bez znaczenia czy ów wartości znajdują się już w tabeli czy też nie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@SmokAnalog odnośnie twojej uwagi:
They are almost the same, but "firm" is often used for legal type businesses. "Company" is more common. co do kodu :
Mam 3 tabele : users , roles, role_user, users - wiadomo tabela roles: id, name 1, person 2, firm oraz trzecią tabele role_user user_id, role_id 1, 1 2, 1 3, 2 4, 1 5, 2 czyli zamierzeniem / zabezpieczeniem kodu:
powinno być jeśli nie ma danych w tabeli roles , uzupełnij je danymi :
Niestety każde dodanie nowego użytkownika powoduje, że w tabeli roles dane mi się dopisują tzn: 1, person 2, firm 3, peron 4, firm 5, person 6, firm itd. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 16:06 |